Na chwile słabości, dla każdego! Bo kto nie lubi skusić się czasem na coś słodkiego? 🙂

Lubicie węglowodanowe śniadania? A może szukacie zdrowszej wersji ciastek do kawy? Koniecznie spróbujcie tych ciastek. W ich składzie wszystko, co najlepsze, smakują wyśmienicie!

Składniki płynne

  • 50 g miodu
  • 40 g mrożonych malin
  • 500 ml mleka roślinnego
  • 1,5 miarki ksylitolu

Wszystko podgrzewamy i mieszamy w garnuszku, do połączenia.

Składniki suche

(składniki odmierzone miarką od odżywki białkowej – może być czymś innym, ale ważne, żeby wszystko gdzie podana jest miara miarki było mierzone tą samą)

  • 3 miarki mąki jaglanej
  • 3 miarki mąki kokosowej
  • 3 miarki mąki amarantusowej
  • 3 miarki mąki ryżowej
  • 3 miarki amarantusa ekspandowanego
  • 2 miarki zmielonego ostropestu
  • 1 miarka nasion chia
  • 1 miarka odżywki białkowej ( np. ciasteczkowa, karmelowa, kokosowa, orzechowa…)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 miarki wiórków kokosowych

Suche składniki mieszamy z przygotowaną wcześniej, lekko przestudzoną masą płynną. Formujemy ciastka, układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniki nagrzanym do 180 stopni przez ok. 15 min (do złotego koloru).

Z tego przepisu wychodzi 16 dużych ciastek lub 32 mniejsze.

206 kcal – 16 W / 5,4 B / 10,1 T – 1 duże ciastko
103 kcal – 8 W / 2,7 B/ 5 T – 1 mniejsze ciastko

SMACZNEGO!

#healthydessert #fit #ciastkamocy

Wpis przygotowała Maria Goss, która odpowiada za konsultacje i plany żywieniowe dla trenujących z Gwiazdą 🙂

Insta Marii   Insta Trenera

Dodaj komentarz

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies. Więcej informacji

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Zamknij