Dziś przepis specjalnie dla zakochanych… w drugich połówkach, ale też w sporcie, zdrowym stylu życia czy fit jedzeniu <3 Oto ona: panna cotta idealna na Walentynki.
Składniki
- 350 g mleko migdałowe
- 200 g mrożonych malin
- 150 g śmietanki 36%
- 100 g miodu pszczelego
- 24 g żelatyny
Żelatynę zalać 3 łyżkami zimnej wody i odstawić do napęcznienia na ok. 5 minut. Do rondelka wlać śmietankę i mleko, opcjonalnie dodać 1-2 łyżeczki miodu, a następnie mieszając podgrzewać do połączenia składników.
Odstawiamy z ognia, dodajemy żelatynę i mieszamy do jej całkowitego rozpuszczenia.
Rozlać do 4 naczynek, odstawić do przestudzenia, a następnie włożyć do lodówki na ok. 4-5 h.
Sos malinowy
Podgrzewamy maliny w rondelku przez kilka minut, by nie rozpadły się całkowicie, a zostały wyraźne kawałki. Odstawiamy z ognia. Po przestudzeniu, dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy deser, gdy stężeje.
Czas na Wasze ulubione makro 🙂
Z całości wyjdą nam 4 porcje.
275 kcal – 25 W / 7,5 B / 15,5 T – porcja
JEŚĆ Z MIŁOŚCIĄ! 🙂
#fit #valentines
Wpis przygotowała Maria Goss, która odpowiada za konsultacje i plany żywieniowe dla trenujących z Gwiazdą 🙂